Yeniköy ve Bayrampaşa Rotary Kulübü Tarafından Yapılan Tıbbi Cihaz Bağışları
İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi’ne Yeniköy Rotary Kulübü tarafından bağışlanan Diyaliz, Biyoempedans, Ayaktan Kan Basıncı İzlem Ve Ultrasonografi Cihazları ile Yeniköy ve Bayrampaşa Rotary Kulübü tarafından bağışlanan ultrasonografik karaciğer disektörünün hastalarımız hizmetine sunulmasında emek veren başta Oya Girit (Yeniköy Rotary Kulübü Başkanı), Emre Altındağ (Bayrampaşa Rotary Kulübü Başkanı), Hasan Albayrak (2420. Bölge Guvernörü) olmak üzere Prof. Dr. İlgin Özden, Prof. Dr. Alev Yılmaz ve Prof. Dr. Semra Bozfakioğlu’ya teşekkürlerimizi sunarız.
Ultrasonik Disektör Aleti:
Ultrasonik disektör, karaciğer dokusunun, içinden geçen damar ve safra yollarına en alt düzeyde zarar vererek uzaklaştırılmasını sağlamaktadır. Cerrah, bu yapıları güvenle ortaya koyabilmekte, klipleyip bağlayarak, kesebilmektedir. Bu sayede karaciğer tümörleri yeterli cerrahi sınır ve düşük miktarda kan kaybı ile çıkarılabilmektedir. Aletin bu özellliği, karaciğerin işlevsellliği mükemmel olarak korunmuş iki parçaya bölünmesini gerektiren, canlı vericiden karaciğer naklinde çok değerlidir. Ayrıca alet cerrahi eğitimi için de çok önemlidir. Kıdemli cerrahın , hasta güvenliğini tehlikeye atmadan disiplinli ve acelesiz bir şekilde ameliyat yapmayı öğretmesini sağlamaktadır.
Ultrasonik disektörü her yıl yaklaşık 150 ameliyatta kullanılması planlanmaktadır.
Renkli Doppler Ultrasonografi Cihazı (Siemens Acuson NX2)
Bu cihaz, Nefroloji Bilim Dalımızda, böbrek hastalıklarının ürolojik veya nefrolojik hastalık ayırımını yapabilmek, nefrolojik böbrek hastalıklarının böbrek biyopsisi yaparak kesin tanısını koyabilmek ve tedavisini planlayabilmek, ya da böbrek transplantasyonu yapılmış olan hastalarda böbrek fonksiyonları bozulduğunda yine biyopsi yaparak tanı koyup uygun tedavi ile transplante böbreğin yaşamını uzatabilmek, böbrek kan akımını değerlendirmek ve hemodiyaliz kateterlerini yerleştirebilmek amacıyla kullanılan ve teknolojik açıdan son derece gelişmiş olan bir cihazdır.
BCM Body Composition Monitor (Fresenius Medical Care)
Bu cihaz, yine Bilim Dalımızda, özellikle diyaliz hastalarımızın volüm durumunu belirlemek ve kontrol altında tutabilmek amacıyla kullandığımız, hastalarımızın volüm takiplerini yapabildiğimiz ve sonuçta daha kaliteli bir diyaliz tedavisi uygulayabilmemizi sağlayan, kullanımı kolay, ancak yararı büyük bir cihaz olma özelliğini taşımaktadır.
Hemodiyaliz cihazı:
Akut ve kronik böbrek yetersizliği olan yeterli böbrek fonksiyonu olmayan, ilaç tedavileri ile elektrolit dengesinin sağlanamadığı, idrar çıkışı ile fazla sıvının vücuttan uzaklaştırılamadığı hastalarda diyalizi sağlayarak hizmet vermektedir.